Lidija By 

BEČ: 10 MJESTA ZA NAJBOLJU FOTKU U GRADU


Ranosvibanjska oblačna i tmurna nedjelja idealno je vrijeme za razvlačenje po trosjedu i skrolanje po fotkama s putovanja. No vreba opasnost da te sustigne i onaj drugi trip, quilty one, jer neke stvari imaju tu sklonost da se ipak malo predugo krčkaju u memoriji. City break Beč dogodio se početkom ožujka i (bilo je) krajnje vrijeme da izađe na svjetlo dana!

Kad je recept dobar ne treba ga mijenjati (klik OVDJE) pa smo zato zamiješali isti slatki kolačić. Četiri curke, ovaj puta nešto manji auto (i jednako puno garderobe i goriva). Ali ipak puno ljepše, pravo proljetno, vrijeme. Destinacija: Beč – grad poznat po predivnoj arhitekturi, umjetnosti, kulturi, zabavi.

Ako se uskoro pripremate posjetiti ovaj predivan grad, pripremila sam vam listu foto-ideja gdje se u Beču treba fotkati (iako moram priznati svaki kutak Beča je jako instagrammable!)

1.OSJEĆAJTE SE KAO ISTRAŽIVAČl

Rubri hotel 1
Rubi2

U Beču ima nebrojeno mnogo vrsta smještaja no želite li biti član“new generation of modern travelers“… hotel Ruby Marie odličan je izbor. Nalazi se u samom centru, osvaja ležernom i opuštenom atmosferom, a cjenovno je izuzetno povoljan. Dobit ćete diskretnu uslugu, fini zdravi doručak i/li druškanje uz koktele (nakon cjelodnevnog istraživanja Beča) u ugodnom, retro dizajniranom lobbiju hotela. Cijena noćenja s doručkom za hotel u samom centru grada pravi je a value for money! (pogledaj više ovdje).

2.IZABERITE SVOJ TRG

MarieTherezienPlata

Predivnih trgova u Beču zaista ima nebrojeno. Trg koji smo mi odabrale da nam bude polazna točka, dom je najveće svjetske carice – MARIA-THERESIEN Platz. Okružuju ga dva slavna gradska muzeja-blizanca: Bečki prirodoslovni muzej i Muzej povijesti umjetnosti, a prepun je  divnih malih zelenih oaza, aleja, fontana… idealno za predah od istraživanja Beča i fotkanje (rezervirajte golden-hour termin:-)!

3.INTERIJER IZ SNOVA

JustizPalast1

Interijer koji ostavlja bez daha. Impozantna aula Bečke palače pravde (JUSTIZPALAST) sa središnjim stepeništem, skulpture lavova kraj vanjskog stepeništa te mramorna statua Justicije s pozlaćenim mačem i knjigom zakona – kulisa je koja će svakog Instagramera oboriti s nogu.

Savjet: Doći ranije ujutro dok još nema posjetitelja.  Na žalost, svjetlo baš nije najbolje, tako da treba računati da fotke neće biti najbolje kvalitete no vrijedi se malo pomučiti;-)

Justizpalast

4.ZA FANOVE GOTike

odnosno arhitekture koja obiluje tornjićima tu je RATHAUSPARK – Bečka gradska vjećnica.

Rathnaus

5.NAJBOLJI “POGLED” U GRADU

Stefanplatz

Doći u Beč, a ne pofotkati se u ONYX baru DO&CO Hotela Vienna iz kojeg puca najljepši pogled na bečku katedralu je kao doći u Rim i ne vidjeti papu. I bečka katedrala je građena u gotičkom stilu, prepoznatljiva je po svom krovu sagrađenom od preko 2000 crijepova…

6.OKRUŽITE SE UMJETNOŠĆU

Plato ispred poznatog muzeja Albertina mjesto je na kojem se čeka u redu za fotku s pogledom. Oni najhrabriji penju se i na zidić s kojeg puca pogled na Hotel Sacher s, pogađate,  svjetski najpoznatijom austrijskom slasticom – čokoladnom Sacher tortom.

Albertina

7.LETITE S LEPTIRIMA

Jedna od atrakcija Beča je KUĆA LEPTIRA. S obzirom da je unutrašnjost prava tropska oaza s prilagođenim temperaturnim uvjetima i vegetacijom koja pogoduje leptirima, a ne ljudima –  moj savjet je ostati ipak vani i slikati se ispred. Atraktivna staklena konstrukcija odlično će poslužiti kao background.

KucaLeptira

8.#INSPIREDBYFLOWER

Jer kakve bi to bile INSTAGRAM fotke ako bar jedna nije s cvijećem? Blumenhaus Zum Dom, u samom centru predivna je cvjećarnica koju nikako nemojte zaobići…

blumen_final

9.OSJEĆAJTE SE KAO U PARIZU

Paremi1

To znači pronaći male slatke brasseries u kojima su kroasani, baguetti i ugođaj pravi (gurmanski) doživljaj, a fotke stolova s kavom i delicijama nezaobilazni – PAREMI i LA MERCERIE.

La Marcerie

10.CHILLAJTE CARSKI

… u gradu: HOFBURG – zimska destinacija dinastije Habsburg ispred kojeg se nalazi polazna stanica kočija s konjima u kojima možete razgledati grad ili

…van grada, SCHONBRUNN – ljetna destinacija, koju smo posjetili na povratku.

Processed with VSCO with m5 preset

Riječi: Lidija Šeatović za MLZ

Fotke: Lidija , Petra (@skitnica)

Društvo: Maša (@mashinthebeauty), Matea (@clik4chic)

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

img_0153
Pričam ti priču na Griču
December 13, 2016
cover
JEDI, MOLI, VOLI… #vol 2
October 31, 2016
NNF_0371
LJETO U ZAGREBU – ZAGREBAČKI PIKNIK
August 10, 2016
IMG_7581
DVORIŠTA MOGA GRADA
July 17, 2016
Anastazija
DAŠAK RUSIJE U ZAGREBU
March 02, 2016
Rentafriend1
RENTAJTE PRIJATELJA U ZAGREBU
January 28, 2016
naslovna
5 IDEJA ZA NAJ ZG BADNJAK
December 22, 2015
12145443_485173928331030_1092285609_n
NEW YORK BY TAMARA PETERSON
October 26, 2015
Zinfandels
MARKETINŠKA KUHINJA
October 21, 2015