My Little Zagreb By 

U RITMU MUZIKE ZA PLES


dacia-homepage-banner-mob_HR

Dok se bijela zavjesa moje none njiše u ritmu valova, promatram sjene koje sunce stvara na mirisnim pamučnim plahtama, a kroz terasu dopire šum valova, nema više sumnje – ljeto je NAPOKON stiglo!

Godišnje doba opuštanja i otpuštanja, bez alarma, gradske vreve i dedlajna. Godišnje doba kotela – “Mojito, s malo više mente, molim vas”, dugih dana sa šeširom na glavi i nogama u moru. Lokacija manje važna, ljudi koje voliš na dohvat ruke. Blizina mora potrebna kao zrak koji udišeš. Po noći se vide zvijezde pa prije konačnog pada u postelju malo porazgovarate o životu.

Slučajnosti nisu “moja šalica čaja” pa odbijam takvom i činjenicu da je ljeto omiljeno godišnje doba…pa, gotovo svima. Kako i ne bi? Nije li divno staviti bateriju na charge i prepustiti se hedonizmu u potpunosti?

Ima nešto slično i u prepuštanju svoga tijela ritmu muzike.

Ples je najbolji bijeg od stvarnosti, rekla mi je prijateljica koja vodi plesni studio tumačeći mi ideju za ime svog plesnog kluba.

 

7

Prije izolacije i prvih morskih dana zahvaljujući prošlogodišnjem godišnjem, od svog sam se grada (ne)rado rastala plešući. No čekajte da vam objasnim…

Another One Bites The Dust pjevao je Freddie, a vlasnici Dacia Dustera ususret ljetu organizirali su dancemob party svojih limenih prijatelja koji su na tren preuzeli svjetla reflektora.

Fora! Smijeha nije nedostajalo jer su vozači sinkronizirano i precizno vozili svoje Dustere (barem većinu vremena), što je bio prvi uvjet za uspjeh videa koji pogledajte ovdje:

Ducia Duster Dancemob

Kaže ekipa da im je snimanje prvog automobilskog dancemoba osim ugodnog bilo i korisno. Isprobali su u praksi multimedijski sustav Media Nav Evolution, koji je integriran u svaki Duster, a uz ekran osjetljiv na dodir omogućuje upravljanje navigacijom, mijenjanje radijskih postaja, javljanje na mobitel i slično.

Možda i zbog toga, koreografiju nije moglo poremetiti gotovo ništa, a Dusteri su plesali vratima, retrovizorima pa i spremnikom za gorivo prateći Queenovce u ritmu.

Nakon Zagreba, limeni momci i njihovi vlasnici od-dustirali su prema Ljubljani gdje su nastavili čagu s vozačima- susjedima.

A ja? Noga na gas i pravac plavetnilo.

xoxo

Matea

Fotografije: press, depositphotos

 

 

 

  • 25. Lipanj 2016.
  • by: My Little Zagreb
  • 0

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.