My Little Zagreb By 

IZ HRVATSKE S LJUBAVLJU


S Đurđicom Vorkapić postala sam prijateljica na zanimljiv način, no ta bi priča dugo trajala, a ja želim da je i vi upoznate. Đurđica je široj javnosti najpoznatija kao (strastvena) kreativna direktorica modnog brenda Hippy Garden, no ona je osoba koja (ne samo mene) stalno oduševljava svojim kreacijama, idejama i prefekcionizmom. Nadarena je umjetnica i inovatorica (ima već i nekoliko patenata!!!). Ima odličan nos za biznis i nesebično dijeli svoje ideje. Radoholičarka prije svega. Dok ispijamo čašu vina u kasnim večernjim satima u Food Lab-u na Vrbanima, otkriva mi kako je trenutno (doslovno) zatrpana narudžbama za šivanje, a od par tona materijala koji se nalaze u njezinom ateljeju ne može prići svom radnom stolu:-).

HIPPY GARDEN - SHOWROOM - MASARYKOVA 5 - img - 005
HIPPY GARDEN - SHOWROOM - MASARYKOVA 5 - img - 004
HIPPY GARDEN - SHOWROOM - MASARYKOVA 5 - img - 003

Ono što me posebno oduševljava kod Đurđice je to što je, inače rođena Karlovčanka, kroz svoj posao uvijek spremna promovirati (sad) već svoj grad (Zagreb) i Hrvatsku. Nedavno je vrlo uspješno plasirala liniju preparativne kozmetike inspiriranu hrvatskim, mediteranskim biljem. Ljetos je pak inspiraciju pronašla u tradicionalnom hrvatskom suveniru – licitarskom srcu – kojem je dala novu vrijednost i dizajnerski potpis te napravila moderne, nosive dizajnerske suvenire u obliku majica, torbica, kišobrana…Tako je, zahvaljujući Đurđici i njezinom malom kreativnom timu, jedan od najpoznatijih i patentiranih (opa!) zagrebačkih suvenira dobio potpis From Croatia with LOVE.

Croatian Souvenir - From Croatia With Love - Hippy Garden - 002_Fotor
Collage_Fotor

Uz sav taj posao, Đurđica će uvijek naći vremena za naša mala, inspirativna druženja. Pitala sam je u čemu je tajna njezinog uspjeha? “Sve što radim, radim srcem tako da i kreaciju doživljavam kroz ljubav. Drugačiji način rada i stvaranja (življenja) – ne poznajem”.

Pa evo malo njenog osvrta na top mjesta, stvari i sitnice koje “život znače”…

Dobro vino i gdje ga obavezno popiti u Zagrebu?

Kako volim dobre stvari, Konoba Jadera na Vrbiku je moj izbor jer ima fine domaće spize, a od vina preporučila bih izvrsno vino Grimalda, Benvenuti-Malvazija od suhih bobica!

Najbolji brunch u Zagrebu je…

Kako sam vegetarijanka dugi niz godina, najbolji čušpajzi su kod Bobana, tj. Leonarde Boban, to je moj br.1 izbor, kod nas su čušpajzi domaća spiza i najbolji izbor za lagani ručak! A i samo ime je kreativno Cušpajz, hajde to prevedite strancima:) ha, ha… Također volim zalutati i u Ginger Sushi bar.

Croatian Souvenir - From Croatia With Love - Hippy Garden - 004_Fotor

“Sve što radim, radim srcem tako da i kreaciju doživljavam kroz ljubav. Drugačiji način rada i stvaranja (življenja) - ne poznajem”.

Slastice, slatko ili slano tvoja preporuka?

Tko nije bio u slastičarni Mak na konac ne zna što propušta, Ana Grgić iz hotela Esplanada, radi čarolije, a u Dubravkinom putu rade svjetski majstori slastica:) Slatko-pomalo i ponekad:)

Koja mjesta bi ti preporučila nekome tko prvi puta dolazi u Zagreb, a koja se ne nalaze u turističkim vodičima…

Naravno Hippy Garden u Masarykovoj :)

Najbolje mjesto za izlazak (za ženu kao što si ti)…

Johann Franck, Sax, kazališta… Obožavam sve što nam Zagreb pruža; i naravno Konoba Jadera.

Izlet koji bi preporučila svakome, a u blizini Zagreba… 

Marija Bistrica i restoran Kaj – odličan mali hotel i izvrstan restoran Akademija… idealan je za spa gastro vikend za mene i mog dragog.

Koji suvenir ponijeti iz Zagreba i zašto…

Hippy Garden From Croatia with LOVE majica, čokolada, torbica… a uskoro i puno lipih novih stvari:).

Jeste li znali????

BRITANSKI TOP MODEL I HIPPY GARDEN!

Sjećate li se Britanskog top modela (slične emisije bile su hit i kod nas)? E, pa jedna epizoda snimljena je ljetos i kod nas, a brend Hippy Garden direktno je odabran od strane britanskih modnih stručnjaka kojem je na čelu modni guru Hilary Alexander te još je jednom pokazao zašto je zasluženo u vrhu hrvatske mode. Za ovu prigodu na posebno dekoriranom setu tržnice Dolac, koji je jedinstveni simbol grada Zagreba, poziralo je devet odabranih britanskih modela noseći proljetnu kolekciju pepito i retro zig-zag uzorka. Samo snimanje editorijala pratila je i Lifetime TV gdje je i emitiran 11. veljače. Voditelj  emisije i član žirija bio je Nicky Johnston, koji je i koordinator cijelog seta snimanja modne kampanje.

Fotografije: Hippy Garden

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

IMG_0131
SOMETHING BEAUTIFUL BY LILI
June 22, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
IMG_5205
KREATIVNE OVČICE STVARAJU VIZUALNI IDENTITET
February 01, 2017
lampa_cover
NEKE SU STVARI ZA CIJELI ŽIVOT
October 08, 2016
salon2_fotor
IT’S SHOWTIME!
September 24, 2016
Cover
MALA ŠKOLA ZDRAVOG ŽIVOTA BY MAJA BREKALO
July 11, 2016
_MG_8607 - Copy
MILANA VLAOVIĆ – Gladna kreativnog stvaranja
July 03, 2016
12993506_986801438062585_2835499825273393869_n
Lucija Lugomer – Model za PET PLUS
June 06, 2016
VOIR_mirror3
Popusti koje ne želimo propustiti
May 18, 2016

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.