Diana By 

IMATE LI SVOGA ANĐELA?


Potraga za savršenim rođendanskim poklonom ponekad može donijeti i zanimljiva poznanstva. Dok sam hodala Vlaškom razmišljajući čime blisku prijateljicu iznenaditi za rođendan, pogled mi je nakratko skrenuo u smjeru izloga jednog ateliera. Napravila sam još nekoliko koraka prije nego što sam registrirala da sam, između ostalog, u izlogu ugledala i neobične anđele. Vratila sam se jer to je bio rođendanski poklon koji sam tražila, a ljepota i jedinstvenost ovih anđela navela me da upitam umjetnicu otkud joj inspiracija.

“Kad smo suprug i ja bili na putovanju u Italiji, ugledala sam jako zanimljive naplavine. I inače inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, a ove su mi naplavine bile toliko prekrasne da ih nisam mogla pustiti da ostanu. Tako smo ih skupljali na talijanskoj obali, u 6 ujutro i kad smo se vratili u Zagreb, od njih su nastali anđeli. Kad mi je ponestalo ‘talijanskog’ materijala, građu za njih počela sam nalaziti na Sljemenu”, kaže Ana Barbić Katičić, inače akademska slikarica.

“Zapravo sam završila Pravni fakultet, radila u struci, položila pravosudni… ideja mi je bila slikanjem se baviti vikendom. No to nije upalilo, smije se i nastavlja: u 27-oj sam godini upisala Akademiju. Danas se bavi samo umjetnošću. Ne čekam da mi dođe inspiracija, nego radim svakog dana. Nekad jednostavno dođem u atelijer pa radim reda među bojama, radim pripremu ili nešto slično. Umjetnost je za mene dio svakog dana i mogućnost da svakodnevno uronim u neki ljepši svijet. Ono što najviše volim je da je ta mogućnost dostupna svakome, neovisno o kojem tipu umjetnosti govorimo”.

***

Iako joj je slikarstvo primarno, voli raditi i druge stvari: poznate su njene lampe od betona ili lusteri od kazeta, voli uređivati prostore, bilo oslikavanjem, bilo nekom drugom vizijom, a zajedno s kolegicom Nikolinom Šimunović prije nekoliko je godina napravila boom s oslikavanjem namještaja. Zanima li vas kako to sve izgleda uživo, Ana je svakog dana na adresi Vlaška 79 pa navratite na čašicu ugodnog razgovora i uživanje u umjetnosti svuda oko vas. :-)

Fotografije: Ana KB

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

CC1
Kavu s mlijekom i mačku, molim vas!
October 15, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017
IMG_20170314_135513
KAKO DA NE
April 22, 2017
IMG_2530
MASAŽE INSPIRIRANE ZAGREBOM
March 22, 2017
sbf_9478_145055
SAMOBORSKI FAŠNIK – Završetak u velikom stilu
March 03, 2017
25.02.2017., Zagreb - Humanitarni maskenbal Arena centar pod maskama.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FINALE ZA ČISTU DESETKU
March 01, 2017
sbf_5880_145044
PRINC SAMOBORSKI FAŠNIK I PRINCEZA KRAFNA
February 27, 2017

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.