My Little Zagreb By 

FAŠNIČKA REPUBLIKA ARENA


Subota, napokon!

Kraljica među danima, iščekivana već od nedjelje pa do prvog gutljaja kave u petak nakon posla. Subota! Dan u kojem ništa ne moraš, a sve možeš.

S prvim sramežljivim zrakama predproljetnog sunca, subota te zove da iskočiš iz kreveta, podijeliš u letu par poljubaca najmilijima, pristaviš kavu i…

Sjediš okružena prijateljicama, vrećice vam prave društvo na počasnoj stolici do vas, smijete se i komentirate koja je “ubola” bolju torbu na sniženjima (da, još uvijek traju, tri put hura za to!)… Pijete ukusnu Matcha kavu (serviraju je u Lorca baru :)) s L-teaninom koji potiče relaksaciju dok kofein radi što već radi. And it feels good! Vikend u Arena centru uvijek ispadne totalni Bingo. A dan je tek počeo…

28

Ovog vikenda cijela Arena štorija i tradicionalna *pet zvjezdica ponuda* dobiva novu – razigranu, rasplesanu i nasmijanu – dimenziju, onu fašničku. Jer vrijeme je da, nakon siječanske postblagdanske deprice i pustimedaspavam dijela godine, nabacimo osmijeh i prepustimo se ludiranju. Jer, zašto ne bismo? Ponude i zabave za vikend, dakle, sigurno neće nedostajati. A većina njih oduševit će vaše najmilije, klince i klinceze pogotovo. Omiljena vam Arena u subotu će će postati arena jedne druge republike – one Fašničke.

26

Pa krenimo…

Dejt je u deset. Nađemo se kod glavnog ulaza. Entuzijazam obavezan. Kreativnost dobrodošla. Predškolci i mlađi osnovnoškolci u pratnji, više nego poželjni. Aktivnosti? Natjecanje u karaokama, ples, likovne radionice, izrada fašničkih maski

Izrada maskica, koje će sigurno biti nešto posebno i unikatno u poplavi plastičnih supermarket inačica, oduševit će vaše mališane i izmamiti osmijehe na njihova lica! Istodobno, one će razveseliti i one kojima godina i nije tako dobro počela… Naime, u suradnji s Muzejom grada Zagreba ove subote u Areni organizirana je radionica pod nazivom Fašničke maske za prijatelja čiji je cilj razviti osjećaj zajedništva i empatije – jer ćete maskice koje ste izradili moći pokloniti djeci koja zbog bolesti nisu mogla sudjelovati u njihovoj izradi. Treba li nam (vam) dodatni motiv?

Arena-18-2-17-5

Ugodno s korisnim, zabavno s edukativnim… I dok režemo i lijepimo, ukrašavamo i bojamo (da, da, i roditelji mogu sudjelovati u kreativnom procesu izrade) upoznat ćemo se pobliže s običajima i pokladnom baštinom karakterističnom za naše podneblje… A ujedno ćemo i provesti onakav dan o kakvom ostalih dana u tjednu samo sanjamo – u društvu i zagrljaju najmilijih.

2e1c9a97f1dc07ccbb4db09566672b22_article_heading_img

Ima još! Na eventu, koji će se odvijati u jutarnjem (10 – 13 sati) i popodnevnom (16 – 19 sati) terminu, moći ćete pogledati nastupe Plesnih punktova Zagreb, ali i omogućiti svojim ekstrovertiranijim klincima da i sami postanu zvijezdama dana uz nastup na karaokama u 11.15 ili 17.00 sati (ne zaboravite ih prijaviti na natjecanje sat ranije ;)). Za sve vladare i vladarice scene i plesnog podija, organizatori su pripremili uistinu vrijedne nagrade, tako da – ne oklijavajte. I ne budite sramežljivi! Barem je ovo vrijeme u godini ono kad kočnice ne postoje i kad je jedini imperativ dobra zabava! :)

2

Ok, možda ne jedini jer ni u trenucima bezbrižnosti, radosti i veselja ne smijemo i ne želimo zaboraviti one koji nisu kraj nas, a itekako trebaju našu pažnju i podršku. To dobro znaju Crveni nosevi, klaunovi-doktori koji već sedmu godinu (respect!) razvlače osmijehe na lica bolesne djece i starijih i nemoćnih štićenika domova. Za sebe kažu da su šumeća tabletica radosti koja je do sada donijela sreću u 74 000 srca, a igru i smijeh u sobe 13 bolnica i 4 doma za starije i nemoćne. Razveselit će i nas u subotu, nema sumnje, no subotnji će Arena-party imati i humanitarnu dimenziju! I zato, ni slučajno NE ZABORAVITE donirati klaunove-doktore koji će u znak zahvalnosti svim donatorima (u iznosu po izboru) dati simboličan poklon – krafnu. I neka šećer koji se trusi s nje na trenutak bude baš Vaš vilinski prašak jer ste nečija dobra vila (ili vilenjak) tom donacijom upravo postali.

Činimo dobro, osjećajmo se dobro i ne manje važno, provedimo se dobro. Vidimo se u subotu?

 

Više informacija na: Arena centar

 

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

CC1
Kavu s mlijekom i mačku, molim vas!
October 15, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
Puklavec2
JEDI, MOLI, VOLI… I MALO PIJ!
May 14, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017
IMG_20170314_135513
KAKO DA NE
April 22, 2017
IMG_2530
MASAŽE INSPIRIRANE ZAGREBOM
March 22, 2017
sbf_9478_145055
SAMOBORSKI FAŠNIK – Završetak u velikom stilu
March 03, 2017
25.02.2017., Zagreb - Humanitarni maskenbal Arena centar pod maskama.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FINALE ZA ČISTU DESETKU
March 01, 2017

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.