Ana Kotzmuth By 

MAK NA KONAC S ANOM STUNIĆ


Ponedjeljak predvečer, idealno vrijeme za male ženske razgovore. Gdje? Izbor mjesta i menija nije bio težak. Mak Na Konac – jedna od najboljih zagrebačkih slastičarnica i Caffe gourmand, odličan specijalitet… red kolačića, red prefine kavice. Najbolje se razmaziti odmah na početku tjedna, a i nema boljeg načina da započne naš Small Talk.

Ana Stunić, široj javnosti lice poznato s malih ekrana, moja je dobra prijateljica i djevojka koja pršti gomilom pozitivne energije. Onom od zarazne vrste. (Valjda su sve Ane takve :-).) Iako In magazin nije format emisije koji ulazi u red onih koje bezrezervno pratim (više onako iz razbibrige), priznajem – dok ja Ana bila njegovo zaštitno lice, bila sam redoviti gledatelj. Ne samo zato što je Ana moja prijateljica, nego zato što je to radila na jedan poseban način. Iako je to radila vrlo uspješno, odlučila je povući se „u sjenu” i raditi nešto drugo, nešto što ju puno više ispunjava.

Kada smo dogovarale kavicu, nisam joj rekla da ćemo razgovor snimati. Došla je ležerno obučena, nenašminkana. “Ajooooj, trebala si mi reći da ćemo snimati”, nasmijala se i u tren oka skinula kaput, provukla prste kroz kosu i nanijela crveni ruž. I to je bilo to. Čini mi se ipak da se kao zvijezda jednostavno rodiš. Ili je barem tako kada je Ana u pitanju.

AnaS2
AnaS5

U zadnje vrijeme te vidim samo na društvenim mrežama, a izgleda da je to baš ono mjesto gdje si i odlučila dalje graditi svoju karijeru. Što nam možeš reći o toj svojoj promjeni?

Ana: Ta se promjena zapravo nije dogodila nedavno iako je nedavno tek postala javna. Dugo sam gurala dva posla, a onda je došlo vrijeme za odluku. Nekako mi se čini da su dvadesete godine bile u stilu „sve se može”, doslovno ne razmišljaš ni o čemu, a onda dođu tridesete (za sad apsolutno najbolje godine) i počneš malo po malo realizirati svoje ljubavi. Tako sam i ja odlučila raditi ono što me više veseli.

Ima još promjena kod tebe, ne samo poslovnih (Ha! Kladim se da ste svi pomislili na udaju!)… vidim da si počela ozbiljno trčati. Pričaj nam o trčanju, što ti ono donosi?

Ana: Trčim da, ne onoliko koliko bi htjela, trčanje na duge pruge je ono što mene zanima. Taj stil života podrazumijeva vrijeme, ali i određene promijene u mentalnoj i tjelesnoj spremi. Sad, svaki put kad negdje putujem, razmišljam o tome kako i gdje ću trčati, koja oprema mi je potrebna, takve stvari. Trenutno mi npr. nedostaju tenisice za zimu :-). Čini mi se kako je trčanje trenutni boom, da ne kažem trend. Ako se mene pita, bilo bi nam svima bolje kad bi svaki dan otrčali kilometar, dva. Bilo bi manje frustracije (op.a. slažem se s tobom Ana!).

AnaSt

Za trčanje je karakteristično to što trkači, nakon nekog vremena, doživljavaju nešto što zovemo FLOW. To je jedinstven osjećaj sreće koji te preplavi dok si maksimalno uronjen u neku aktivnost. Je li se tebi tako nešto dogodilo dok trčiš?

Ana: Ako hoćeš istinu – ja ne volim trčanje (smijeh). Svaki trening mi je prije svega mentalno težak. Prva dva kilometra su mi koma, a onda uđeš u to super stanje. Nedavno sam u Ljubljani trčala 10 km dugu utrku u istom ritmu. Tri dana sam nakon trke samo o tome razmišljala, o ritmu, o zvuku… bilo je jedinstveno. Rado bih to ponovno doživjela!

Daj nam nekoliko savjeta… gdje da trčim po Zagrebu. Moram priznati da mi je teško naći neko mjesto koje bi me podsjetilo na američke filmove, znaš ono kad ujutro trče kroz park u idiličnom raspoloženju.

Ana: Maksimir je apsolutno predivan. Spoji Maksimir i Petrovu ulicu i dobila si odličnu rutu za trčanje. Maksimir je sjajan jer ima različite neravnine po terenu, uspone i nizine. Nasip, s druge strane, nudi svoj jedinstven trkački doživljaj jer je pravac – ravna crta. Doduše, možeš trčati po centru i tamo je izazovno.

Hvala ti na razgovoru, nadam se da smo barem jednu osobu potaknuli na obuvanje tenisica i odlazak na zagrebački asfalt po dozu sreće. Vidimo se na kavi i obećavam zanimljive priče o tome kako sam te pretekla negdje po Maksimiru jer sam bila brža !

Intervju je napravljen u slastičarnici Mak na Konac. Zahvaljujemo ljubaznom osoblju, osobito vlasnici gospođi Mirandi Kmetović, na gostoprimstvu i finim slasticama.

Tekst: Ana Kotzmuth

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

Bg ulice_
SLASTAN PUT U BEOGRAD
June 17, 2018
Collage_11
BOLJA JA!? – MOGUĆE JE
December 13, 2017
Cover12
Dva puta – s boka!
November 12, 2017
FullSizeRender 18
ŽIVOT U KRIGLI PIVA
September 30, 2017
c1
CHEESECAKE GLADNOG MILE
July 29, 2017
IMG_0131
SOMETHING BEAUTIFUL BY LILI
June 22, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
IMG_8185
MOČVARA – UTOČIŠTE NEOBIČNIH UMJETNIKA
May 22, 2017

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.