Lidija By 

MANDALA – MJESTO UŽITKA ZA SVA ČULA


Sigurna sam da se najbolje stvari u Zagrebu skrivaju u – vežama, dvorištima, pasažima. Kao u nekom filmu znanstvene fantastike, u jednom trenutku se iz gradske vreve katapultirate u mirnu oazu. To mi se dogodilo kad sam (prvi puta) posjetila frizerski salon Mandala.

Kada iz Jurišićeve uđete u vežu broj 21, pa u dvorišnu zgradu i spustite se stepenicama u suteren, ne očekujete s posebnom pažnjom namješten prostor pun svjetla i interesantnih detalja, s terasom na kojoj se već u punom cvatu šepuri divlja šljiva.

Ušli ste u oazu za dušu i tijelo (dobro, kosu:-))u kojem vas dočekuju Vlasta i Darko i… posebno iskustvo.

Salon
Salon1

Vlasta i Darko zaljubljenici su u frizerstvo, ali i u život općenito – i to je definitivno ono što ovom frizerskom salonu daje posebnu dimenziju i što se vidi u svakom detalju na koji su pazili uređujući salon.

Oboje imaju dugogodišnje iskustvo u struci, a poslovni “brak“ sklopili su nedavno želeći stvoriti ambijent u kojem će se klijenti osjećati ugodno i opušteno. I u kojem će realizirati zajedničke želje, ideje, strasti i ljubav – kako u svom poslu, tako i u životu.

Renomirana karijera

Vlasta Menges više od 13 godina radila je u jednom renomiranom zagrebačkom salonu kao direktor koloracije, dok joj je, kaže, šišanje prva ljubav. Pohađala je razne seminare u Hrvatskoj i u inozemstvu, a i sama je provodila mnoge edukacije. Darko je za to vrijeme zanat učio u frizerskom salonu svoje mame u Čakovcu. Uskoro otvara i vlastiti salon, no želja za napretkom vodi ga u Zagreb. Kao vođa tima i inicijator ideja, stvara brojne kolekcije kojima predstavlja svoj i rad svoga tima Backstage u brojnim domaćim i svjetskim časopisima. Već niz godina radi i kao edukator. Tako je bio član šireg Matrix tima, a držao je i seminare za brend Davines. Najčešće je to bilo na pozornici vodećeg hrvatskog festivala frizerstva Hairstyle News, a po dodatno znanje uglavnom ide u London, kao i Vlasta.

Ljubav prema umjetnosti

“Ono što nas posebno inspirira jesu razni oblici umjetnosti. Osmislili smo niz zanimljivih detalja koje smo implementirali u naš prostor. Mnoge komade namještaja sam sam restaurirao”, ponosno ističe Darko. “Bilo nam je važno stvoriti okruženje koje je u skladu s ljudima i prirodom.”

Salon3
Detalj prozor

“Namjera nam je organizirati tematske tjedne”, dodaje Vlasta. “Izmjenjivat će se tjedan književnosti (čitanja poezije, kratkih priča, upoznavanje literature mladih književnika kako domaće, tako i svjetske scene), tjedan glazbe (slušaonice, koncerti, razmjena starih vinila…), tjedan životnog uživanja.

Radionice

Bit će tu radionica i predavanja na temu hrane, zdravlja, psihologije, izrade fraktala, vlastitih mandala, astrologije i mnogih drugih alternativa koje će nam obogatiti život. Dok npr. čekate da boja odreagira imate priliku razgledati slike likovnih umjetnika koje krase zidove salona. Postav izložbe mijenja se svaka dva mjeseca, a uključuje poznate ali i još neafirmirane umjetnike.

Trenutačno je otvorena izložba akademske umjetnice Petre Lidije Ševeljević te tatoo artistice Nikke Dott , a uskoro se otvara izložba “Vjesnici proljeća” umjetnice Valerije Pavić. Otvorenje izložbe je u subotu 19. ožujka u 19 h. Volite li ipak više pisanu riječ, vrijeme možete prikratiti listajući zanimljive naslove koji se nalaze na policama, a koje su Vlasta i Darko nabavili zahvaljujući suradnji s portalom Najbolje knjige . Ako vam se neki od naslova svidi, možete ga i posuditi.

Interijer i eksterijer
Salon2

“Otvoreni smo za nove ideje i suradnje, skloni smo inovacijama i promjenama te su kod nas dobrodošli svi čije ideje traže svoje mjesto“, kažu Vlasta i Darko.

U svom radu trude se upotrebljavati proizvode koji imaju (što je više moguće) prirodne sastojke. Ambalaža koju koriste i otpad koji nastaje u radu daju u reciklažu. Prva od ideja vraćanja „duga“ prirodi jest odvajanje jedne kune od svake stranke za pošumljavanje.

I da ne zaboravimo! Vlasta i Darko vrhunski su majstori svoga zanata, u što se uvjerio naš tim! Vidimo se u Mandali!

Frizure iz kolekcije SERIOUS GAME

Fotografije: Mandala

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

MA2016_24_0018 rec
LET’S TALK ABOUT BEAUTY
May 28, 2017
IMG_2530
MASAŽE INSPIRIRANE ZAGREBOM
March 22, 2017
IMG_3582 - Copy
SNAGA VOLJE
February 18, 2017
cover
JEDI, MOLI, VOLI… # VOL. 3
January 02, 2017
london1
FRIZURA, KULTURA I JEDNO PUTOVANJE
December 08, 2016
foreo3
NOVI STANOVNIK MOGA GRADA
November 14, 2016
lampa_cover
NEKE SU STVARI ZA CIJELI ŽIVOT
October 08, 2016
salon2_fotor
IT’S SHOWTIME!
September 24, 2016
12993506_986801438062585_2835499825273393869_n
Lucija Lugomer – Model za PET PLUS
June 06, 2016

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.