Matea By 

FULIRANCIJA – Moskva stigla i u Zagreb


U Moskvu! U Moskvu! U Moskvu! – nemoćno je vikala Čehovljeva Irina svojim sestricama maštajući o bijegu iz besperspektivne provincije.

fuliranje

U Moskvu! – otpisala sam Edini kad smo dogovarale gdje ćemo u četvrtak navečer da razbijemo depresiju i monotoniju ‘još tri tjedna do praznika’ tjedna.

Nostalgičnost, sumaglica, depresija, premorenost, bezvoljnost i bezidejnost (da ne idemo u detalje) istopile su se polako s prvim lampicama koje je upalila majčica Rusija. Ne, nismo potegnule u daleku i sanjanu Moskvu jer je ona ove zime došla – k nama.

fuliranje2

Edina i ja u pohodu na Moskvu:-)

Partijem posvećenom tom gradu hladnih zima, toplog boršča, krznenih šubara i votke koja krijepi srce i tijelo otvoreno je zagrebačko Fuliranje, ove godine apgrejdano i prošireno na Europski trg i Kurelčevu. Poznati i nepoznati, pozvani i nepozvani, putnici namjernici, ali i slučajni prolaznici sjatili su se oko moskovskog štanda čijim je otvaranjem započela ova ZG-turneja po svjetskim metropolama.

fuliranje1

fuliranje4

Kuhalo se vino, isprobavala se votka (Kalinku probaj, crvenu, vikala je poznanica-Ruskinja, a bila je toliko dobra da mi ju je, dok sam pokušavala snimiti nešto u masi, netko popio:-), točio se šampanjac… Ruska se ekipa baš potrudila – i oko atmosfere i oko ponude ića i pića. Ruski sendviči (svinjetina-kiseli kupus-kiselo vrhnje), kanapei s lososom i kavijarom, ruski desert Zafir s jabukama, nema čega nije bilo.

fuliranje5

S poznanicom iz Rusije Anastasijom Knežević

Atmosferu je podgrijao i nastup benda kojem nismo doznali ime, ali koji je zapjevao ruske narodne pjesme i svima dragu Kalinku.

A osim poznatih lica u gomili, osmijehe nam je izmamio i umjetni snijeg koji je u nekom trenutku počeo padati po nama. Idila. Rusija. Ljubav. Ili votka, kao da je važno – imale smo našu rusku bajku. Požurite ovoga vikenda i vi po svoju jer iz Rusije uskoro letimo prema bližoj nam, i toplijoj, Italiji.

fuliranje10

S najdražom bivšom urednicom, spisateljicom Meritom Arslani

Turneja se nastavlja prema sljedećem rasporedu – Firenca će od ponedjeljka (7. 12.) zamijeniti Moskvu, zatim odlazimo u Barcelonu (10.-13.12.), Pariz (14.-16.12.), a putovanje se nastavlja skijanjem u Schladmingu i posjetom dalekom Tokiju. Slijede, redom – Berlin, New York, London, Istanbul i Meksiko.

Izgleda da nam ove zime putovnica neće biti neophodna – svi ovi gradovi dolaze k nama u strogom centru našeg nam grada, a sve što trebate je dobro društvo pod ruku i koja kuna za pićence, dva. Dođite da se foliramo zajedno!

Fotografije: Lidija Šeatović za MLZ

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

IMG_7181
Božić kod zločeste mame
December 04, 2017
CC1
Kavu s mlijekom i mačku, molim vas!
October 15, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017
IMG_20170314_135513
KAKO DA NE
April 22, 2017
IMG_2530
MASAŽE INSPIRIRANE ZAGREBOM
March 22, 2017
sbf_9478_145055
SAMOBORSKI FAŠNIK – Završetak u velikom stilu
March 03, 2017
25.02.2017., Zagreb - Humanitarni maskenbal Arena centar pod maskama.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FINALE ZA ČISTU DESETKU
March 01, 2017

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.