Diana By 

NAJBOLJA VEGANSKA PIZZA U GRADU


Za većinu mjesta o kojima sam poželjela pisati čula sam putem društvenih mreža. Većinu intervjua dogovorila sam putem Facebooka – osobno volim društvene mreže jer vidim prednosti koje one donose, i u privatnom i u poslovnom dijelu života. No kroz razgovore s ljudima, bilo prijateljima, bilo kolegama, uvidjela sam da ih puno zapravo izbjegava i ne koristi ovaj uistinu koristan alat. Zato mi je, kad sam pizza majstoru iz pizzerie Veloce u zagrebačkoj Dubravi postavila pitanje otkud im ideja za vegansku pizzu (koja je btw SAVRŠENA!), bilo pravo osvježenje čuti njegov odgovor: pa ljudi su nam to predlagali putem Facebooka.

Veloce1
Veloce2

Moram priznati da sam i ja za njih saznala putem Facebooka i bilo mi je pomalo iznenađujuće vidjeti da se pizzeria koja nudi najbolju vegansku pizzu u gradu (potvrdili vegani, a i oni koji to nisu) nalazi u Dubravi. Bez hejtanja – ja sam rođena i odrasla u ovom kvartu, no onda sam pomislila, pa zašto ne? Dubrava je dala puno toga: kultne rock sastave, imamo jednu od najboljih knjižnica i bolnica u gradu, uspješne sportaše, poslovnjake…. pa zašto ne bismo imali i najukusniju vegansku pizzu u gradu??

Veloce3

I zbilja, veganska pizza u pizzeriji Veloce za svaku je preporuku. Dimljeni tofu, cherry rajčica i rikola samo su neki od sastojaka, a tijesto je fantastično. “U tijesto uvijek idu isti sastojci, ali tajna je u omjerima, a to znaju majstori zanata. Naravno, kako biste bili dobar pizza majstor, morate imati i ruku za to i voljeti to što radite”, kaže nam Marko Brozović, jedan od dvojice pizza majstora. Drugi je njegov brat Luka, a treći brat, Matija, vlasnik je i vodi markentinški dio posla. U obiteljskom poslu sudjeluju i roditelji.

Veloce5

“Volimo to što radimo i koristimo najbolje sastojke te nastojimo da budu koliko god je moguće domaći. To je tajna ukusnih pizza”, otkriva nam Marko dok uživamo u veganskoj pizzi tek izašloj iz krušne peći. U ponudi je naravno i mnoštvo pizza za nevegane, kao i lazanje, no mnoge nevegane zainteresira upravo veganska pizza. “Mnogi su je probali i ukusna im je. I ja sam je probao i zbilja je dobra”, kaže Marko. Dečki nisu zaboravili ni na slatko te je u ponudi dolce calzone, desert u tijestu s mascarponeom i nutellom, kojim su gosti oduševljeni. Planiraju i mnoge novosti, no na jelovnik će ih uvoditi vremenom.

Veloce7

Fotografije: Lidija Šeatović za MLZ

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

Bg ulice_
SLASTAN PUT U BEOGRAD
June 17, 2018
Collage_11
BOLJA JA!? – MOGUĆE JE
December 13, 2017
Cover12
Dva puta – s boka!
November 12, 2017
CC1
Kavu s mlijekom i mačku, molim vas!
October 15, 2017
FullSizeRender 18
ŽIVOT U KRIGLI PIVA
September 30, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
IMG_8185
MOČVARA – UTOČIŠTE NEOBIČNIH UMJETNIKA
May 22, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.