Ana Lucin By 

PRIRODNA KOZMETIKA U SRCU GRADA


Radićeva je jedna od najljepših zagrebačkih ulica, ujedno i ključna gradska turistička točka. Nezaobilazna je trasa gostima koji od Trga bana Jelačića žele doći do Kamenitih vrata i Gornjeg grada pa ne čudi da su se upravo u Radićevoj smjestili zgodni lokalčići poput Finog zalogaja ili pak preslatkog tapas bara Mio Corazon. Osim toga, turistima su na dohvat ruke kravate, suveniri, autohtone istarske delicije i vina, kao i prodajni muzej Paške solane. Pažnju mi je posebno privukao nedavno otvoren Phyto cream shop u Radićevoj 14, koji nudi isključivo prirodnu hrvatsku kozmetiku tvrtke Herba laboratorij.

Pravi mali mirisni raj. Bademova ulja s narančom, lavandom, mediteranskim biljem, fine kreme, gelove za masažu i dodatke prehrani rade isključivo po starim obiteljskim receptima. Sve je “začinjeno” pričom o povijesti ljekarništva u Hrvatskoj, kao i tekstovima s posebnim naglaskom na prirodne specifičnosti našeg podneblja, prevedenim na nekoliko stranih jezika. Ovakva mjesta jednostavno odišu poštovanjem prema prirodnim bogatstvima koja imamo i čini mi se da je baš taj osjećaj ono što želimo da i turisti sa sobom ponesu kada odu.

Najpoznatiji proizvod im je Phyto krema za lice od nevena, gospine trave i mrkve, a kolika za njom vlada potražnja možda najbolje ilustrira podatak da je na tržištu već doživjela nekoliko kopija.

Osim na Phyto kremu i bademova ulja, posebno sam se “nakačila” na kolekciju Dora. Tonik, mlijeko, kreme i maske za lice posvećene su Dori Krupićevoj, glavnoj junakinji Šenoinog Zlatarovog zlata. Dora je prikaz ljepote Zagrepčanki, dok njezin lik i danas oživljava duh prošlosti grada. Zato mi je posebno drago kada se nađe način da takav snažan simbol Zagreba zaživi i izvan standardnih oblika turističke promocije. Pogotovo u kombinaciji s originalnim i kvalitetnim domaćim proizvodima kojih se ne bi posramile ni veće kozmetičke kuće.

Fotografije: Phyto cream shop

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

MA2016_24_0018 rec
LET’S TALK ABOUT BEAUTY
May 28, 2017
IMG_2530
MASAŽE INSPIRIRANE ZAGREBOM
March 22, 2017
IMG_3582 - Copy
SNAGA VOLJE
February 18, 2017
cover
JEDI, MOLI, VOLI… # VOL. 3
January 02, 2017
london1
FRIZURA, KULTURA I JEDNO PUTOVANJE
December 08, 2016
foreo3
NOVI STANOVNIK MOGA GRADA
November 14, 2016
salon2_fotor
IT’S SHOWTIME!
September 24, 2016
Darko i Vlasta
MANDALA – MJESTO UŽITKA ZA SVA ČULA
March 10, 2016
IMG_3627
Na frizuru po dozu umjetnosti
January 05, 2016

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.