Lidija By 

Dalmacija u mom oku


Bez obzira jeste li Dalmoš u srcu, Dalmoš koji nosi lančić oko vrata, pravi Purger koji se ljeti pretvara u Dalmoša ili obični putnik-namjernik, obradovat će vas vijest (ako je već ne znate) da se u Zagrebu privremeno “nastanio” restoran u kojem možete birati splitski ili zagrebački menu, kako se već toga dana osjećate. Možda se fetivi Torcidaši i Bedblubojsi križaju sve u šesnaest, ali sigurni smo da im netko ponudi besplatan vrhunski obrok – da bi bez imalo srama poletili u Paradigmu, splitski restoran koji se tijekom zime preselio u Zagreb.

Razumna odluka direktora Zorana Pejovića, s obzirom na (žalosnu) činjenicu da tijekom zimskih mjeseci u glavnom gradu Dalmacije i nema previše furešta, koji je cijeli svoj tim i inventar preselio u Vlašku 55 i tamo će ostati sve do polovice travnja kada se ponovno vraća u svoj grad. Zato iskoristite priliku i sljubite svoje mediteranske i kontinentalne osjećaje – posjetite Paradigmu i probajte nešto iz bogate ponude koja se sastoji od degustacijskih jelovnika od 3 odnosno 4 slijeda za ručak, kao i jelovnika od 5 odnosno 8 sljedova za večeru.

Možete sve to naravno upariti s vinima iz bogate vinske karte ili po preporuci glavnog sommeliera. I zamišljati da sjedite na terasi uz more, da je ljeto i da se valovi lagano ljuljuškaju na suncu:-).

Iz menija

Dobro je znati!

Paradigma je član europske udruge restoratera Jeune Restaurateur d’Europe. Svoja vrata gostima je otvorila u srpnju 2014. godine i dio je grupacije Paradox Hospitality koja još vodi i poznate splitske ugostiteljske objekte Paradox Wine & Cheese Bar i slastičarnu Creme de la Creme.

 

Fotografije: Facebook

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

Bg ulice_
SLASTAN PUT U BEOGRAD
June 17, 2018
Collage_11
BOLJA JA!? – MOGUĆE JE
December 13, 2017
Cover12
Dva puta – s boka!
November 12, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017
cover
JEDI, MOLI, VOLI… # VOL. 3
January 02, 2017
caj10
ČAJ SE PIJE SVIM OSJETILIMA
December 01, 2016
salata2
ZDRAVI ŽIVOT I HRSKAVI SLANUTAK
November 20, 2016

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.