Diana By 

IMAŠ GAJBU?


Nakon što sam na njihovoj Facebook stranici vidjela fotografiju raw torte od borovnice, maline i kakaa, više me ništa nije moglo spriječiti u odlasku u Vlašku, u Gajbicu, kako bih isprobala najnovijeg člana naše slatke Vlaške. I to mi je vjerojatno bila najbolja odluka tog dana (pojesti kolač nikad nije loša odluka, posebno ako je zdrav!).

gajbica1
gajbica6_Fotor

Kad je simpatični vlasnik, za kojeg sam nekoliko minuta poslije saznala da se zove Mario, došao do stola i upitao kakav je kolač, našli smo se u razgovoru koji je potrajao i potrajao, a u kojem mi je, između ostalog, ispričao i kako je došao do ideje na Gajbicu. “Skoro sam završio u odvjetništvu. No kad sam počeo razmišljati o tome što bih zapravo htio biti u životu, shvatio sam da bih htio biti sretan”, sa smješkom će Mario. “Nikad nisam znao ni crtati, ni pjevati, ali kreativnost sam oduvijek pokazivao u… kuhanju. Kad sam još bio student vegetarijanac, u Zagrebu mi je nedostajalo mjesto gdje bih mogao pojesti nešto toplo i kvalitetno te su svi ti razlozi doveli do otvaranja Gajbice”.

Collage_Fotor

Gajbica je mjesto u kojem možete pojesti obrok od najkvalitetnijih namirnica. Mario ih svakog jutra donosi s Dolca i onda sate i sate provodi u kuhinji kako bi svoje vjerne goste (kojih je iz dana u dan više!!), dočekao ukusan ručak ili nova kombinacija okusa u desertu. U Gajbici možete jesti juhe, salate, fritaje i zdrave deserte te popiti čaj, kavu ili hladno prešani sok, za čije spravljanje koriste Vervita aparati.

Ovom zaljubljeniku u zdravu hranu dali su veliku podršku kad je započinjao svoju poduzetničku priču. Osim toga, u želji da namirnice koje koristi budu što kvalitetnije, Mario surađuje i s Farmom, od kojih nabavlja začine, orašide, žitarice i čajeve.

gajbica_sokovi
gajbica_fb1

A pozitivna reakcija ljudi na ovaj ugodan prostor, njegovog simpatičnog vlasnika i bogatu ponudu ukusne zdrave hrane u kojem svi mogu pronaći nešto za sebe (i oni koji jedu meso, i vegetarijanci, ali i vegani, oni koji izbjegavaju gluten…) ne može izostati. Mi smo bili, probali i uvjerili se – red je na vama :-) !

gajbica8_Fotor
gajbica5

Fotografije: Lidija Šeatović za MLZ

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

Bg ulice_
SLASTAN PUT U BEOGRAD
June 17, 2018
Collage_11
BOLJA JA!? – MOGUĆE JE
December 13, 2017
Cover12
Dva puta – s boka!
November 12, 2017
CC1
Kavu s mlijekom i mačku, molim vas!
October 15, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017
IMG_20170314_135513
KAKO DA NE
April 22, 2017
IMG_2530
MASAŽE INSPIRIRANE ZAGREBOM
March 22, 2017

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.