My Little Zagreb By 

ČAROBNI NAPITAK ZA SRCE U SOKIĆU


 

Salatica

Ritual odlaska subotom na tržnicu pravi mi je gušt, no na žalost, u posljednje vrijeme i priličan izdatak. Razmaženi trbuščići mojih dviju (skoro pa) tinejdžerica, malog 7-mjesečnog cara Niksa i bolje mi polovice (nisam zaboravila) navikla su na puni, pravi okus. Pa u želji da ga pronađem u kvalitetnom voću i povrću – propati novčanik. U usporedbi eko&bio&ultra skupih mjestašaca po gradu i/li sve popularnijih OPG štandova po shopping centrima sa smrznutom hranom koju pripremim u par sekundi ili daleko povoljnijem povrću u nekom kvartovskom dućanu – prijeti sve veća opasnost da se priklonim ovim potonjima, posebno krajem mjeseca.

No čovjek treba s vremena na vrijeme upotrijebiti maštu, malo protegnuti nogice, dobro se informirati (čitaj: pratiti MyLittleZagreb) pa će saznati za neka “tajna” mjesta na kojima se kvaliteta susreće s – novčanikom.

Moja draga poznanica Suzana Pl. Oresich iz Gorskog Kotara (Natur Green Heart) pozvala me da u subotu posjetim Smoothie bar Sokić na Trešnjevačkoj tržnici. Nije joj bilo teško pridobiti me na svoj čarobni napitak koji liječi sve probleme srca, a navodno ubrzano pomaže i kod onih slomljenih. Meni za sada ne treba, no dobro je znati…

carobni napitak

neko povrce

Tako sam u sunčano subotnje jutro posjetila Sokić i na prvu ostala malo zatečena. Samo pet mini štandova, jedan šank, caffee aparat, blender? Halo? Zar sam zato potezala iz drugog dijela grada, i to još tramvajom jer mi se auto pokvario?
No discipliniranom introspekcijom (štreberica sam po rođenju) otkrila sam pravo blago na tako maloj kvadraturi. I povoljne cijene do boli. Opskrbila sam se tjednom zalihom voća i povrća za cijelu obitelj. I velikom dozom pozitive.

Gazdarica Sokića Andrijana Knez pokrenula je cijelu priču s ciljem da okuplja male proizvođače, entuzijaste, ljude koji su voljni učiti (tamo se održavaju i edukacije), ali koji su i humani i praktični u svom dobročiniteljstvu. Svoje prirodno uzgojene proizvode, voće, povrće i ostalo prikupljaju i organizirano dostavljaju, momentalno, izbjeglicama.
sokic tablaosoba1

Kupila sam (redom): malo bučinog brašna (10kn/kg), buču, svježe salatice, jabuke, krumpire, luk te super zdravu bijelu repu za salatu; poriluk za 5 kn, te finu zelenu papriku također za 10 kn/kg. Ima tu i zimnice, sireva, kruha, graha, meda, ghee, čajeva, napitaka od borovih iglica… Lakše je nabrojiti čega nema!
Sretna zbog dobre i brze kupovine, ugodnih ljudi, prefinog zelenog smoothija, ali i osjećaja da sam pomogla nekoj majci i djetetu, otišla sam kući i napravila prefini ručak, po riječima i kasnijim djelima mojih ukućana.

/RUČAK: Matovilac i zelena salata s bučinim uljem, buča na žaru s ribanim kozjim sirom i malo bučinog ulja, te piletina na grilu paniranu s bučinim brašnom./

I kada ponovno budu organizirali takvo “okupljanje” (o čemu ćete saznati na njihovoj Facebook stranici), sigurno ću doći i podržati male proizvođače koji nude svoje zdrave proizvode po prihvatljivim cijenama. I napuniti baterije dobrim osjećajem da sam učinila dobro i pomogla da se dobrota množi i dođe u prave ruke! Baš još jedno pozitivno mjesto! Lajkam Sokić….

epls

vegani

Fotografije: MyLittleZagreb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

Bg ulice_
SLASTAN PUT U BEOGRAD
June 17, 2018
Collage_11
BOLJA JA!? – MOGUĆE JE
December 13, 2017
Cover12
Dva puta – s boka!
November 12, 2017
CC1
Kavu s mlijekom i mačku, molim vas!
October 15, 2017
FullSizeRender 18
ŽIVOT U KRIGLI PIVA
September 30, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
IMG_8185
MOČVARA – UTOČIŠTE NEOBIČNIH UMJETNIKA
May 22, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.