Lidija By 

JINGLE ALL THE WAY


Eto nas, tu smo. S-a-m-o 6 dana do Božića.

Moja “nekad JA” ispekla bi koji kolač, okitila umjetnu jelkicu (klik HERE) i s kupljenom francuskom salatom otišla kod mame na obiteljski božićni ručak. Jer mame, između ostaloga, zato postoje?!

Angažman minimalan. Užitak – maksimalan.

No moj životni moto ozbiljno je poljuljan u posljednje vrijeme… trebam li se zabrinuti?

Priznajem. Malo jesam Grinch kad je moja komocija u pitanju… Neki ljudi naprosto odbijaju odrasti. U mom slučaju (priznajem) to je n a m j e r n o.

No mijenjam se. Radim na sebi. Postajem bolja. Laganini poprimam obrise žrtve u nekim slučajevima (ponosim se ovom rečenicom)… Uostalom, proglas je odaslan (klik HERE).

thumbnail

Odluka pada. Učinit ću dobro djelo za ovaj Božić.. A Bože moj, i dobro se zabaviti (nije zabranjeno, zar ne?)

(Pred)božićni tulum kićenja u dvorištu kuće moje mame s PRIJATELJIMA. Majka se uskoro vreća iz bolnice i bit će oduševljena… Bit će to jedan #beautifullynormal Christmas party!

Simple as that!

Jedan udarac, više muha, puno kuglica i lampica, prskalica, kuhanog vina, klinčića i cimeta (svi su donijeli na party cimet, treba li kome? Imam kilu…), dima i vatrice.

IMG_9428

THE DAY BEFORE

Lagano me hvata jeza jer većinu stvari nisam nabavila. A želim da se i kroz dimnjak moje kuće strmoglavljuje Djed Mrazić s vrećom darova, da mi kuća izgleda kao Kevinova (dok je Home Alone), da osvjetljeni sobovi&lampice trče i mojim dvorištem. Okej, ako ne sobovi, možda mogu negdje nabaviti vrtnog patuljka pa nek bar stoji i svjetli…

Prestajem maštati, odlazim na brzaka u Lidl u last minute shopping, nabavljam rekvizite za kićenje. I fine slastice. Kapice i dekice. Trebat će nam. Apdejtiram frendove. Svi znaju sve. Tulum (kao) može početi…

Collage_3
Collage_1

THE DAY

Trpamo se svi u auto. Hvatamo golden hour za fotkanje… (profesionalna deformacija!)

IMG_9495
IMG_9467

Jesam li vam rekla da su dobri spojevi ključ svega? Spojevi kojima se svi uvijek nadamo pa nam se kroz život i dogode. Ono kad kliknete, zezate se, smijete se istim stvarima. Dijelite iste nade… i strahove.

I nije vam bitno što je kuća hladna (jer je mama u bolnici i nije je imao tko zagrijati), jer nema ništa za jelo (pa naručujemo pizzu).

Collage_4

Hvatamo se produžnih kablova, kitimo sva drveća (i koja treba i koja ne treba), kitimo i sebe, zagrijavamo se na samo jednoj električnoj ploči u kuhinji na kojoj se kuha vino, mirišemo na cimet (ofkors) … Odlično se zabavljamo. Briga nas za cijeli svijet.

Jer u fotofinišu još jedne “u tren oko nestale godine” treba se opustiti. Ludirati. Nova je već tu. Odrednica za nešto nepoznato… O njoj ćemo sutra razmišljati.

IMG_9578
IMG_9564
IMG_9643

Uživanje u trenutku, omogućili su moji dobri spojevi:

Mile *@hungry_mile (ne dajte da vas zbuni njegov naziv): kuha(o) vino, dila(o) pozitivu i odlučio usvojiti moju mamu kad se vrati iz bolnice… jednostavno takav čovjek!

IMG_9425

Darko – *@darkokontin – posljednji romantičar i gentleman u (još uvijek okrutnom muškom) svijetu: razvlači(o) kablove, vješa(o) kuglice, radi(o) sve ostale, muške, prljave poslove…

IMG_9420

Marija -*@ormarija – mala crvena vještica (kako ju zovemo od milja) i koja je dovukla kapice, šalove, darove, glazbu), obavlja(la) tipično ženske kućanske poslove: servira(la) Panettone kolač i medenjake iz Lidla, plesala i skakala, statirala kao model (jer ona je i fashion blogerica) za lampice…

IMG_9658

I moja vjerna Dušaaaaaaa, koja je uvijek uz mene, Marija@marijalaca: sve zabilježila svojim talentiranim okom kroz leću fotića.

IMG_9500

I naravno, sve uz podršku Lidla koji nam je omogućio da se ovako dobro zabavimo.

Sretan vam Božić i novu godinu želi vam ekipa Lidlića:-)!

Collage_2
IMG_9663_Fotor

Riječi: Lidija Šeatović za MLZ

Dobri spojevi: Dvije Marije, Mile i Darko

Fotke: Marija Laća za MLZ