Martina Potlacek By 

MINUTA PLESA ZA GRAD


Umjesto riječima, ona govori – pokretima. Od tragičnog terorističkog napada na redakciju novinskog izdanja Charlie Hebdo u Parizu prošle godine, francuska umjetnica Nadia odlučila je svakog dana posvetiti 1 minutu plesa (na) pariškim ulicama. To je njezin poetičan način da djeluje i da reagira na zbivanja oko sebe. Svaki taj mali nastup snima i već godinu dana objavljuje na svojoj web stranici.

Kako bi obilježila ovu godišnjicu, Nadia je početkom ovog mjeseca na različitim lokacijama u Parizu organizirala večernje performanse pod nazivom „1 minuta plesa dnevno“. Svaka večer bila je posebna, a sastojala se od projekcija 8 različitih mini video snimki plesa, Nadjinog nastupa uživo te gostovanja umjetnika, znanstvenika ili novinara koji su se osvrnuli na njezin projekt, kroz debatu, istraživanje ili svoje umjetničko djelovanje.

„Od tragičnog događaja koji se dogodio početkom siječnja 2015., ovakav angažman je za mene, više nego ikad, potreban… I zato plešem, otplesat ću i danas, iako to možda bilo kratko i beznačajno poput lepeta leptirovih krila ili kapi vode u padu u odnosu na sve ostalo. Plešem za nas, za svijet etičkog suživota u kojem i sama želim živjeti“, poručuje ova doktorica scenske umjetnosti i plesnog pokreta te licencirana profesorica Vinyasa yoge i Body-Mind Centeringa (metode tjelesnog pokreta).

Fotografije: Facebook 

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

Mandala5
Vjesnici proljeća u Mandali
April 20, 2016
Yuya1
Zagreb bi mogao biti moj dom
April 11, 2016
COVER
HNK – IZA KULISA
March 18, 2016
Andjeli1
IMATE LI SVOGA ANĐELA?
February 19, 2016
Branka
SLIKARICA KOJA OSVAJA SVIJET
January 09, 2016
Enrique Iglesias
SEDMICA U SIJEČNJU
January 05, 2016
IMG_3627
Na frizuru po dozu umjetnosti
January 05, 2016
image-567015bb405ef
DON’T BE ROMANTIC TONIGHT
January 03, 2016
Take Flight
LETEĆI GLUMCI
December 28, 2015

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.