Lidija By 

ČAROBNA JUTRA


Znate li da su lijena jutra u krevetu ponovno na cijeni?

Columbia4

Nisam sigurna u kojem sam momentu predala autopilotu kormilo svog života. Posao. Obitelj. Stres. Samo nekoliko sati sna je dovoljno… mantra (nas) modernih lunatiksa.

No way. Not – for – me.

Pokušavam to objasniti svomu pametnom telefonu koji se uporno, pet dana u tjednu, nervozno bacaka po komodi i prijeti da će pasti pokraj kreveta. Nekad ga pustim da mu se to i dogodi, možda se opameti… nada umire posljednja :-)!

No…

Okej. Ipak se predajem. PAMETNIJI POPUŠTA. Zapravo, dogovaramo kompromis. Neka mi ostavi vikende. I kvit smo.

Dolce Gusto Columbia1

VIKENDI, VIKENDI SU REZERVIRANI...

… za širom otvoren prozor i lagani vjetrić koji ulazi i njiše zastore. Za sve četiri priljubljene za svilene plahtice. Za sanjarenje na najjače. Za prste čvrsto stisnute oko omiljenog napitka. Za sumiranje. Tjedna. Života. Smisla života. Za bildanje inspiracije. Svilena pidžama, mekani jastuci, izležavanje…

Okrutno suočavanje s čudnim licem u ogledalu kupaonice, noćna (ne… ha-ha… jutarnja mora koja se uvijek zbiva pred ormarom (pa što f*** obući, nemam ništaaa)… sve lagano ide na i-g-n-o-r-e. Pripremanje doručka, pospremanje… sve može pričekati… Samo lagani skrol kroz omiljenu društvenu mrežu. Onako, da se prst ne uljeni.

Dolce Gusto Columbia

VIKENDOM SU KAVE DUUUUGE I KREMASTE...

… a jutra ČAROBNA…

Oprostite, molim! Za Lidiju naručujemo dobitnu kombinaciju spomenutoga – jedno lijepo i lijeno jutro i fiiinaaa i ukusna kavica. Po mogućnosti, na primjer, neka s karakterom. S pedigreom. Recimo… kolumbijska. Zašto ne NESCAFÉ® Dolce Gusto® Colombia lungo kava?

Columbia7

Tiho, na prstima, da nikoga ne probudim, tapkam do kuhinje. Odnedavno, kompanjon u jutarnjoj zavjeri zove se NESCAFÉ® Dolce Gusto® aparat za kavu. (Kako je osvjedočeni kavopija poput mene uopće dosad mogao živjeti bez aparata za oživljavanje???)

Ubacujem moćnu malu kapsulu sreće iz Kolumbije, nalakćena na kuhinjski šank, slušam poznatu melodiju šuštanja i pištanja… i omiljeni napitak u mojim je rukama.

Ra(d)nim jutrima, u žurbi, prije nego što se suočim sa svijetom… brzinski guštam u Espressu i/ili Baristi, no vikendom se oduuužim za sve. Tražim poseban gušt i posebnu inspiraciju. I želim da traje. Iz Kolumbije ravno u moju kuhinju (pa onda i u krevet 😉 u latino ritmu, upleše zavodnik u obliku romantičnog lunga s notom prženog badema i muškatnog orašćića.

Draška mi nosnice. Budi mi dušu i tijelo. Odvodi me na velike plantaže kave na nebeskim nadmorskim visinama, meni miljama daleko, gdje žuljevite ruke pod ranim velom izmaglice ubiru zlatne plodove koji sazrijevaju spoooro, imaju divnu aromu i vrhunsku kvalitetu…

I mislim kako se i ja upravo sada tako osjećam. Spoooro i aromatično. Jako i moćno. Spremna da osvojim svijet. Okej… barem vikend :-).

 

HAPPY END

Columbia10

I otapkavam natrag do kreveta, bacam se među svilene jastuke koji mirišu na jutro, okrećem se (na drugu stranu) i sanjarim. Ma koga briga. Vikend može još (samo) malo pričekati ♣.

Isprobala, guštala, samoseslikala i podijelila oduševljenje:

Lidija Šeatović za MLZ

U suradnji s NESCAFÉ Dolce Gusto