Lidija By 

SLASTAN PUT U BEOGRAD


Iskreno. Da ste me prije mjesec dana pitali koje je moje sljedeće putovanje na redu vožnje, sigurna sam da mi ni na kraj pameti ne bi bio Beograd. Grad u kojem sam bila samo jednom, na kratko, u prolazu. Grad u koji sam silno željela otići ponovno, pošteno. Osjetiti šarm tog balkanskog gospodina. Nezaboravan noćni život. Sve ono o čemu u Zagrebu žude:-)!

Recept ovoga putovanja zapravo je bio prilično jednostavan:

Umutite ljubazan poziv najveće food kompanije na svijetu, dodate dobro društvance novinara iz cijele regije, “krčkate“ te dobre sastojke (na žalost) samo dva dana na najvećoj brzini i dobijete jedan mali roadtrip – za prste polizati ♥. Kratko, slatko, ukusno.

Sastojci

Pa krenimo…⇒

Cilj puta bio je upoznati se s novim asortimanom proizvoda tvrtke Nestlé. U live verziji. Klasično press izvješće je jedno no kad posjetite tvornicu i svjedočite proizvodnom procesu koji nalikuje ultra-modernom NASINOM laboratoriju – sve ono o čemu su nas na press panelu upoznale šarmantne voditeljice tvrtke Nestle za istočnu regiju, dobije potvrdu.

Neposredan povod je proširenje Nestléovog kulinarskog asortimana umaka Thomy na onaj s čilijem (mljac), kiselim krastavcima i s češnjakom koji NE sadrže gluten, a napravljeni su od pažljivo odabranih sastojaka. Maggi juhe dobile su dva nova “člana“ – pileću s tjesteninom i okruglicama s mesom te Povrtnu s okruglicama od grisa, pšeničnim mekinjama i špinatom.

Kako to izgleda u živo, svjedočili smo u samoj tvornici.

Proizvodi

Samo nekoliko sati vožnje autoputom prošlo mi je “brže” od probijanja kroz gužvu beogradskim ulicama do Novog Beograda i hotela Falkensteiner koji se pokazao kao odličan domaćin. Nervoza zbog gužve u trenu nestane kad vas u luksuznoj sobi dočekaju slatkiši Nesléa u neograničenim količinama, brzi wi-fi, vrući tuš, mirisni jastuci, fluffy posteljina, MTV…

.

Prije službene večere koja je bila zakazana na Kalemegdanskoj tvrđavi, izborila sam se za kratki posjet Knez Mihailovoj. Jer kako posjetiti Beograd, a (barem na kratko) ne pritisnuti “venu“ srpske metropole i osjetiti kako diše. Ljudi koje sjede u kavanama, lagana opuštenost u popodnevnim satima, osjećaj širine i prostranosti… nekako nisam ni sumnjala u ljubav na prvi pogled. Nazdravili smo Jelenom i požurili na večeru.

Bg ulice_

Smuđ kao glavno jelo u restoranu Kalemegdanska terasa, druškanje s predstavnicima tvrtke Nestlé i kolegama novinarima iz regije, neobična “kulisa“ susjednog zološkog vrta iz kojeg se čula rika lavova koji kreću na spavanje pa onda nastavak provoda u vrućoj skadarliskoj noći (kako otići iz Beograda, a da se ipak malo ne provedeš;-) u Beton hali i baru Frida ostat će na samom vrhu ladice – “vratiti se što prije i ostati što duže“.

Kalemegdanska

Sljedeći dan bio je rezerviran za press meeting s čenicima Nestléa u njihovoj tvornici u Surćinu. Svjetski trend je zdravo se hraniti, a tvrtka Neslé ne želi zaostati s unapređenjem svog kulinarskog asortimana. Postepeno uklanjaju sastojke koji su nedovoljno poznati i zamjenjuju ih onima koje možemo pronaći u svojim kuhinjama i koje volimo. Smanjuju udjel soli, šećera, zasićenih masnih kiselina i umjetnih boja, a povećavaju količinu cjelovitih žitarica, povrća, mahunarki i sjemenki.

Zacini

Svemu tome svjedočili smo obilazeći pogone tvornice i moram priznati da sam ostala oduševljena i fascinirana kako izgledaju proizvodni procesi… premda mi baš nije bilo lako “žonglirati“ u odjelu “astronauta“ u koji smo, zbog mjera opreza i sigurnosti, morali biti obučeni.

Lidija i Marija_Final

Za kraj posjeta, kako to dobrom domaćinu i priliči, morali smo (a nije nam bilo teško) i probati razna fina jela koja nam je, koristeći Nestléove proizvode, upriličio poznati srpski chef Filip Cirić, u restoranu tvornice.

Filip Ciric
Meni

Kratko, slatko i ukusno. Poučno i zabavno. Ili kako bi rekli u Nestléu – jednostavno dobro! – slogan koji se nalazi na svim novitetima…

Nestlé hvala, a Beograde… što da kažem! Vidimo se uskoro♥!

A evo za kraj i mao ugođaja iz bara Frida ;-)

Putovala, pisala i fotkala: Lidija Šeatović za MLZ

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

Collage_11
BOLJA JA!? – MOGUĆE JE
December 13, 2017
Cover12
Dva puta – s boka!
November 12, 2017
IMG_4116
JEDAN DAN U GRAZU
July 03, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017
cover
JEDI, MOLI, VOLI… # VOL. 3
January 02, 2017
london1
FRIZURA, KULTURA I JEDNO PUTOVANJE
December 08, 2016
caj10
ČAJ SE PIJE SVIM OSJETILIMA
December 01, 2016