Matea By 

Kavu s mlijekom i mačku, molim vas!


Dokazano je kako maženje mačke umirujuće djeluje na um, reducira posljedice stresa, a tijelo prolazi kroz fiziološke promjene – u organizmu se snižava nivo kortizola, hormona stresa, a povećava proizvodnja serotonina, poznatijeg kao hormona sreće i jednog od glavnih sastojaka antidepresiva.

CC2

Ako ste pod stresom (a tko nije?:)) ili ste, poput mene, jednostavno mačkoljubac, nemojte propustiti novi – i prvi u Zagrebu – Cat Caffe , kafić u kojem ćete svoj espresso moći popiti u društvu četveronožnih predućih dlakavaca.

Ondje su svoj dom pronašle Flaritza, Frieda, Poussey, Crazy Eyes, Big Boo, Nicky i Taystee – sedam veličanstvenih i sve redom mačjih djevojčica (najmlađoj Flaritzi tek je šest mjeseci dok najstarija Frieda ima šest godina).

Iako je prvotna ideja vlasnika Maje Mudrovčić Garvan i njezina supruga Domagoja bila da mace iz Caffea ondje pronađu svoje nove i trajne vlasnike, postoje zakonske prepreke za tu proceduru (Hello, Hrvatistan!) tako da su mace trajno udomljene od vlasnika, a gosti će u njihovom društvu moći uživati privremeno, u kafiću koji se napokon otvara u Kušlanovoj ulici na broju 6.

CC7

Mace su ondje stigle iz Kutine, iz udruge Faun, a iako kući nećete moći odvesti jednu od njih, uskoro ćete uz cjenik pića na stolu moći vidjeti i katalog s ostalim macama iz udruge koje su spremne za novi dom.

“Na ideju da otvore Cat caffe Maja i Domagoj došli su putujući, a sami su pili kavu na sličnim mjestima u Barceloni, Madridu i nama najbližoj Ljubljani. Od ideje do realizacije prošlo je i više od godinu dana jer je trebalo pronaći adekvatan prostor, organizirati i dovesti mace, adaptirati ih, pribaviti im svu potrebnu hranu i opremu…”, priča nam Marija Brezak, jedna od mačjih ‘čuvalica’ i savjetnica za medije. Sjedimo na terasi (iako se unutra ne smije pušiti zbog logičnih razloga, drago mi je da su vlasnici prilikom odabira prostora mislili i na nas pušače – pišem plus) i pijuckamo Macito, bezalkoholni koktel koji podsjeća na Mojito.

CC8_9

Marija je odjevena u haljinu s uzorkom mačkica, a sve je u prostoru osmišljeno do posljednjeg detalja i podređenom četveronožnim vladaricama prostora.

Neke od njih su raspoložene za maženje – najmalađa Flaritza od jutra pozira svim medijima, pritom prede i ne silazi iz krila, neke opušteno drijemaju u Mao-Mao penjalicama i grebalicama ( ili na custom-made namještaju za ljubimce hrvatskog brenda Pawsomee.

Mi pričamo o ponudi pića te nas veseli spomenuti da Macito dolazi i u alkoholnoj varijanti – Mačkito, a i inače je ponuda pića raznovrsna – od craft piva do mačjeg ledenog čaja (tek moramo probati), raznih kava, čajeva, sokova…

Mace su ondje dobro zbrinute, hrane ih kvalitetnom hranom te svaka ima prilagođenu ishranu (Flaritza je još na baby hrani, Big Boo dobiva dijetu za ugodno popunjene i td.) pa ukoliko im poželite donijeti poslasticu ili hranu (dapače!) one će biti proslijeđene njihovim manje sretnim prijateljima i prijateljicama koji još nisu pronašli zauvijek dom u Udruzi Faun.

Otkad su prije nešto više od mjesec dana objavili prvi post na Facebooku, oko Cat Caffea digao se totalni hype pa i je i prije otvorenja postao must visit place, a gotovo sedam tisuća followera na društvenim mrežama čeka svoje mjesto za jednim od sedam stolova.

Iako im je radno vrijeme od osam ujutro do 23 (još jedan plus), preporučamo vam da svoj stol rezervirate na vrijeme. Da ne bi bilo “nismo znali” i “vi ste krivi što nam je serotonin ispod razine”.

Vidimo se tamo, idući put uz Mačkito! Ja već imam zakazan dejt. Purrr! Meaw!

CC20
CC21

Tekst: Matea Roščić za MLZ

Fotografije: Lidija Šeatović za MLZ

Mateu je odjenula: modna kuća tradate

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

Collage_11
BOLJA JA!? – MOGUĆE JE
December 13, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017
IMG_20170314_135513
KAKO DA NE
April 22, 2017
IMG_2530
MASAŽE INSPIRIRANE ZAGREBOM
March 22, 2017
sbf_9478_145055
SAMOBORSKI FAŠNIK – Završetak u velikom stilu
March 03, 2017
25.02.2017., Zagreb - Humanitarni maskenbal Arena centar pod maskama.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FINALE ZA ČISTU DESETKU
March 01, 2017
sbf_5880_145044
PRINC SAMOBORSKI FAŠNIK I PRINCEZA KRAFNA
February 27, 2017

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.