My Little Zagreb By 

FRIZURA, KULTURA I JEDNO PUTOVANJE


Svatko od nas ima neki grad koji voli, koji puni naše baterije i koji nam je inspirativan.

Nama je to London.

Grad koji je pun različitosti, boja, mirisa i glazbe. Na njegovim se ulicama diše i živi punim plućima. Nudi nam mnoštvo izbora u modi, glazbi, dizajnu, arhitekturi, likovnoj umjetnosti pa i uživanja u prirodi u velikim, nepreglednim, zelenim parkovima. Iz svega spomenutog mi crpimo inspiraciju.

CHARGES MAY APPLYRe: Big BenOn 2012-06-26, at 8:56 AM, Simpson, Mike wrote:London's famed Clock Tower which houses Big Ben is to be renamed Elizabeth Tower in honour of Queen Elizabeth's 60 years on the throne.

Nas frizere, svake jeseni, u London vodi želja i strast za educiranjem na prestižni frizerski sajam Salon International, u sklopu kojeg se na seminarima vodećih akademija (Vidal Sassoon, Mozella & Palmer, Saco, Tony & Guy, Hob…) prate noviteti dizajna kose i njenog bojenja.

Zahvaljujući društvenim mrežama, sklopljena su brojna poznanstva s kolegama diljem svijeta pa nam Salon International pruža i platformu za razmjenjivanje iskustava, znanja i ideja s frizerima čiji rad pratimo tijekom cijele godine. Lijepo je poslije seminara sa “šarenom” frizerskom ekipom sjesti u obližnji pub i uz tradicionalni pint pive virtualna poznanstva učiniti stvarnima, neka od njih čak i prijateljstvima.

london8
london7

Ove smo godine u Londonu imali više razloga za slavlje. Tako smo prvi rođendan našeg zagrebačkog salona Mandala proslavili uz neizostavni FISH & CHIPS u jednom od pubova Covent Gardena, nakon čega smo se počastili… odlaskom u kazalište. Jedinstvena kombinacija komedije, plesa i ritma skupine perkusionista, okupljene pod imenom STOMP, držala je našu pažnju punih sat i pol i ostavljala nas bez daha. Upotrebom svakodnevnih predmeta poput metli, šibica, lonaca, poklopaca, kolica za kupovinu, kanti, upaljača… stvaraju vizualno-zvučnu čaroliju. Nas su oduševili, a vi svakako pogledajte stalni postav u Ambassador Theatru.

A kada u britanskoj prijestolnici hrvatski frizeri imaju priliku nastupiti na frizerskom događanju u kojem se kosa i umjetnost isprepliću i stapaju u jedno, ogromna je čast biti tamo i dati im podršku. Naime na urbanom, klupskom, “gerila eventu” pod nazivom NOICE, koji je osmislio i organizira diljem svijeta kreativni direktor Saco Akademije Richard Ashforth, svoju kolekciju RH predstavio je zagrebački tim ZGAT. Srca su nam tada malo narasla. Uistinu je divno biti dio tog frizerskog zajedništva.

london9
london2

No, vratimo li se natrag u grad, moramo spomenuti njegove markete i ulične raskoši. Kao što nedjeljom rado posjetimo Britanac, tako je na našem putu londonski Portobello bio nezaobilazan. Mnoštvo antikviteta, vinila, vintage odjeće i obuće, tradicionalne hrane, te ulična glazba razmili se po kvartu Notting Hill i jednostavno je tamo zaboraviti na vrijeme. Za svakog se na Portobellu može ponešto naći, ako ne na štandovima, onda u osebujnim dučančićima koji ležerno otvaraju svoja vrata oko 11h. Između ostalog, zavirili smo i u onaj misterioznog grafitera provokativnih poruka BANKSY-a.

london6
london5
london4

Puno je doživljaja i događaja u samo dva i pol dana provedena u Londonu pa kako nam ne bi bio drag i inspirativan?

Powered by: Mandala salon

Tekst: Vlasta Menges

Fotografije: Darko Purić

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

Bg ulice_
SLASTAN PUT U BEOGRAD
June 17, 2018
Cover12
Dva puta – s boka!
November 12, 2017
IMG_4116
JEDAN DAN U GRAZU
July 03, 2017
MA2016_24_0018 rec
LET’S TALK ABOUT BEAUTY
May 28, 2017
IMG_2530
MASAŽE INSPIRIRANE ZAGREBOM
March 22, 2017
IMG_3582 - Copy
SNAGA VOLJE
February 18, 2017
cover
JEDI, MOLI, VOLI… # VOL. 3
January 02, 2017
foreo3
NOVI STANOVNIK MOGA GRADA
November 14, 2016
lampa_cover
NEKE SU STVARI ZA CIJELI ŽIVOT
October 08, 2016

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.