My Little Zagreb By 

BEDAKI NORIJU SVAKI DAN, A PAMETNI SAMO NA FAŠNIK


S prvim predznacima proljeća, postajemo (malo) nervozni, nestrpljivi; vrpoljimo se na radnim mjestima, želimo izaći na otvoreno, ne možemo dočekati da se sunce napokon ozbiljno ukaže, viknemo na dječicu i muža kad možda i nemamo pravi razlog… poznato?

Ništa čudno!

Dosta nam je zimskog sivila, niskih temperatura, upornih viroza, zahtjevnog šefa na poslu. Željni smo sunca, topline, zabave, opuštanja, ludiranja…

Osjećamo proljeće u zraku! Don’t blame us!

O.k., možda ne možemo (barem većina nas, hi-hi) otperjati u Dominikansku republiku, izležavati se na vrućem bijelom pijesku i piti koktele u zalasku sunca, ali možemo se odlično zabaviti u jednoj drugoj republici – onoj Fašničkoj!

Tko zna, možda su oni koji su osmišljavali samoborski Fašnik još davne 1827. godine imali sličan sindrom proljetne depresije kao i mi;-)!

Ha, ha… naime, rijetki pisani dokumenti dokazuju da se već tada na ulicama malenoga Samobora održavalo fašničko veselje, a u općinskom magistratu plesalo se – pod maskama. Znali su naši stari kako se riješiti proljetne depresije:-)!

Kako bilo, u toj se Republici do dana današnjeg odlično zabavlja. Kako i ne kad njome vladaju maškare pod čvrstom palicom Princa Fašnika.

sbf_3111_101858

Već tjedan dana ta odmetnuta ekipica pali i žari pa se tako svaki dan tim šarmantnim mjestašcem nadomak Zagreba osjeća neka druga vibra. Zvuk motora automobila i svakodnevne jadikovke u kafićima zamijeni vesela graja povorki raskošnih maski, fašničkih skupina, Samoboraca, gostiju i turista koji ne žele propustiti vrhunsku zabavu. Na trgovima se održavaju dječje predstave i radionice, razna druženja, utakmice, filmske matineje, izbori maski, bogati glazbeni program, koncerti poznatih zvijezda. Ulice preplavljuju povorke velikih i malih maškara. Klaunovi, vampiri, princeze, likovi iz poznatih filmova, romana i crtića, indijanci, kauboji… sve ono što smo oduvijek željeli biti. Ne samo kao mali!

Ako ste kojim slučajem propustili dosadašnja događanja, imamo dobar plan za vas.

Ugovaramo dejt u Arena centru u Zagrebu već – danas!

Povedite svoje klince i klinceze i iskoristite priliku izraditi unikatnu masku koju ćete nakon toga prošetati i Samoborom. I ne samo to! Cjelodnevni program u Areni izuzetno je bogat događanjima. Na eventu, koji će se odvijati u jutarnjem i popodnevnom terminu, moći ćete pogledati nastupe Plesnih punktova Zagreb, ali i omogućiti svojim klincima da i sami postanu zvijezdama dana uz nastup na karaokama u 11.15 ili 17.00 sati (ne zaboravite ih prijaviti na natjecanje sat ranije ;)).

crveni nosevi-13
radionica-9-12-53

Znači, prvo dobra zabava u Areni, a onda nedjelja rezervirana za – Samobor. Nedjeljni program Dječjeg fašnika sastoji se od nastupa Dječjeg zbora Smješak (od 10:40) te od 11:00 sati maskirane povorke grupa osnovnih škola. Nakon toga zajedno sa svojim mališanima moći ćete uživati u nastupu Cirkuske udruge Razbribriga. Također, na Trgu Srakinih mališana od 10 do 17 sati odvijat će se program JumpingClay radionica i predstave Laboratorija zabave u maloj dvorani Galerije Prica, te predstave Šarenog svijeta i Udruge Antuntun na maloj pozornici od 10 sati. U 11 sati u kino dvorani čeka vas projekcija dječjeg filma Anka Brazilijanka.

Zvuči sjajno zar ne? Jedini problem na vidiku je – što od svega toga izabrati? Ili se možda ipak klonirati, ha-ha…

Ključevi grada Samobora kod princa Fašnika sigurno su do utorka. Ne propustite priliku biti stanovnik ovog ludoga grada barem na nekoliko dana. Zabava zagarantirana. Klinci nikad veseliji, proljetna depra lagano nestaje…

Što se čeka? Vidimo se tamo?

 

Više informacija na: www.arenacentar.hr, www.fasnik.com

Fotografije: arhiva Arena centar, Samoborski fašnik

 

 

 

 

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

CC1
Kavu s mlijekom i mačku, molim vas!
October 15, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
Puklavec2
JEDI, MOLI, VOLI… I MALO PIJ!
May 14, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017
IMG_20170314_135513
KAKO DA NE
April 22, 2017
IMG_2530
MASAŽE INSPIRIRANE ZAGREBOM
March 22, 2017
sbf_9478_145055
SAMOBORSKI FAŠNIK – Završetak u velikom stilu
March 03, 2017
25.02.2017., Zagreb - Humanitarni maskenbal Arena centar pod maskama.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FINALE ZA ČISTU DESETKU
March 01, 2017

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.