Lidija By 

ZLATO ZA HISTRIONE


Od kada postoji ovaj naš mali blog (a evo brojimo već tri mjeseca, već lagano dižemo glavu), surađujem sa Zlatarnicom Jozef Gjoni – jednom od najstarijih i najpoznatijih zlatarnica u gradu. Ne (surađujem) samo zato što smo Dunja (Gjoni) i ja prijateljice, nego i zato što u Zlatarnici Jozef Gjoni mogu naći nakit – baš za svaku priliku. Za sva snimanja koja radimo. I za sve osobne (zahtjevne) potrebe, kada se jednoga dana obogatim i krenem kupovati zlato:-). I srebro i bisere… ili možda koralje… ah, vidjet ću kojim će to redom ići. Naravno, krene li po zlu, mogu kod nje i prodati svoje zlatne zalihe po super cijeni:-).

U maloj “zlatnoj” oazi, u Jurišićevoj 10,  možete naći jedinstveni, unikatni ručno rađeni zlatni, srebrni, antikni i tradicionalni hrvatski nakit, ukrašen dragim i poludragim kamenjem, biserima, koraljima. Izrađuju ih prema vašim željama i idejama. Ali ono što oduševljava jest što ćete naići na poseban, personalizirani pristup. Potpuno će vam se posvetiti, savjetovati što da izaberete, zajedno s vama osmisliti neki novi komad kojim ćete obradovati neku dragu osobu, procijeniti neki komad iz obiteljske baštine. Ili jednostavno pomoći da izaberete nešto iz njihove bogate ponude kojom ćete obilježiti poseban datum u vašem životu. (Ja: Dunja, idemo na kavu? Dunja: Ne mogu, moram biti u dućanu, jer ako mi dođe neki klijent… bla, bla…).

Turisti koji dolaze iz cijeloga svijeta i put ih nanese u Zlatarnicu Jozef Gjoni često se kasnije javljaju mailom, šalju im fotografije iz posjeta Zagrebu s hrvatskim tradicijskim nakitom koji su kupili. “Suvenirom” – trajne vrijednosti.

Iznimno ih veseli suradnja sa zagrebačkom glumačkom scenom. Naime, već dugi niz godina surađuju s glumačkim društvom Histrioni za koji, prema njihovim uputama i skicama, izrađuju medaljone s likom Histriona za najhistriona i najhistrionku. Lik Histriona se mijenjao, ali ne i spretne Jozefove ruke koje ga izrađuju već 25 godina. Tako i ovogodišnju Najhistrionku, poznatu glumicu Anu Majhenić, krasi medaljon iz Zlatarnice Jozef Gjoni. I naša poznata kostimografkinja Martina Franić za potrebe snimanja često posuđuje nakit iz Zlatarnice Jozef Gjoni pa se tako njihov nakit može vidjeti na mnogim dramskim i fimskim setovima. I u jednom velikom svjetskom hitu, ali o tome drugi put.

Izbor iz bogate ponude nakita

Članci koji bi vam se mogli svidjeti

CC1
Kavu s mlijekom i mačku, molim vas!
October 15, 2017
IMG_9029
NA KORAK DO MICHELINOVE ZVJEZDICE
June 15, 2017
MMia
SAY CHEESE!
June 08, 2017
MA2016_24_0018 rec
LET’S TALK ABOUT BEAUTY
May 28, 2017
Processed with VSCO with a5 preset
BO BO BOTANIČAR!
April 24, 2017
IMG_20170314_135513
KAKO DA NE
April 22, 2017
IMG_2530
MASAŽE INSPIRIRANE ZAGREBOM
March 22, 2017
sbf_9478_145055
SAMOBORSKI FAŠNIK – Završetak u velikom stilu
March 03, 2017
25.02.2017., Zagreb - Humanitarni maskenbal Arena centar pod maskama.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FINALE ZA ČISTU DESETKU
March 01, 2017

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.